Studio’s Lange Hilleweg 235

Lange Hilleweg 235
www.langehilleweg235.nl

(Op loopafstand van winkelcentrum Zuidplein)

 

Studio’s Lange Hilleweg 235
Lange Hilleweg 235
www.langehilleweg235.nl

Open studio’s 10 en 11 november 13-18 uur.
Rondleiding zondag 11 november 14 tot 15 uur, 18 uur borrel


Els Kingma: sculpturen in steen http://www.elskingma.nl  *
Loes Ham: schilderijen www.loesham.nl  *
Dolinde Moerenhout: schilderijen www.ddmoerenhout.nl
Astrid Moors: schilderijen www.astridmoors.nl
KOKRA family, line kramer en marjolijn kok: installaties www.linekramer.nl www.marjolijnkok.nl  *
Joëlle Hoogendoorn: schilderijen   www.joellehoogendoorn.com  *
Thea van Doorn: boekpresentatie, schilderijen en tekeningen www.theavandoorn.nl
MONOLAB architecten: onderzoek – stedenbouw – architectuur – interieur www.monolab.nl *
Harry Schumacher: sculpturen en tekeningen op vilt  www.illusha.nl/
Henk de Bont: tekeningen en muziek  www.benksbiz.nl/ 

ateliers met * alleen open op zondag 

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars:

Els Kingma
Afhankelijk van de aandacht van de beschouwer geven de beelden hun geheimen slechts geleidelijk aan prijs. De urgentie dringt zich niet onmiddellijk op maar openbaart zich stap voor tap en wordt bij elke stap groter en dwingender. Ze toont ons haar werkelijkheid op een bijna contemplatieve en introverte wijze. Haar beelden zijn het tegenovergestelde van ‘ lawaaikunst’ , van kunst die wil ‘pleasen’ of ‘verontrusten. ’ Zij veroorzaakt met haar beelden geen opschudding. Alles draait om verstilling. Juist die ingehouden expressie bewijst haar vakmanschap. tekst : R. Klatser

Loes Ham
Als materiekunstenares staat Loes in de traditie van informele kunstenaars, die de schilderende daad vooropstellen en bij wie pas tijdens het werk vlakken, lijnen en vormen ontstaan. Ze heeft grote bewondering voor het werk van Jaap Wagemaker, Bram Bogart, Antoni Tapiès en Gerard Richter, maar verwerkt haar materialen op heel eigen wijze. “Dat ik met materie werk, is omdat ik op zo natuurlijk mogelijke manier probeer weer te geven. Door de lichtval krijg je schaduwlijnen. Die veranderen in de loop van de dag en als je erlangs loopt. Er moet rust zijn voor het het gevoel dat in het schilderij zit.”

Dolinde Moerenhout
schildert zoekend, jagend, ruw en voorzichtig tegelijk. Haar onderwerpen variëren van mussen, meeuwen, stillevens van snoepgoed en fruit, tot veren, oude spitzen en gedekte tafels met koffie en croissant. Wat in het oog springt zijn eigenschappen als schoonheid, aandoenlijkheid, smakelijkheid en vrijheid. Haar schilderijen zijn figuratief-impressionistisch.

Astrid Moors
verbeeldt mensen ​​in situaties, in groepen of alleen, passief ondergedompeld in hun bezigheid. De individuen dragen een hedendaagse vorm van eenzaamheid over. Ze zijn vastgelegd in een geabstraheerde herkenbare omgeving. Het is een tussenmoment, alsof de tijd even stil staat.

De schilderijen behandelen niet alleen hun onderwerp, (niet-) communicerende mensen, ze gaan ook over schilderen en verf, over lagen, over diepte en ordening, over organische vormen en digitale ritmes. 

KOKRA family

Joëlle Hoogendoorn
maakt abstracte schilderijen waarin het bevragen van esthetiek centraal staat. Kunnen motieven, patronen en kalligrafische elementen uit het verleden, zoals bijvoorbeeld het wandkleed the unicorn in captivity, worden ingezet om een uitspraak te doen over hedendaagse esthetiek? In haar werk streeft Hoogendoorn naar schoonheid als een absoluut doel.
Daarnaast beschouwt Hoogendoorn haar werk als een tegenhanger van het mannelijke abstract expressionisme. Ze ruilt de rake explosieve penseelstreek in voor een beeldtaal die vanuit een bedachtzame compositie een dynamisch beeld ontstaat. Dat doet ze door middel van schaduwen en andere ingrepen waardoor er een spel van optische diepte ontstaat.

Thea van Doorn

MONOLAB Architecten
is een architectenbureau voor geavanceerd stedenbouwkundig en architectonisch onderzoek & ontwerp. MONO staat voor eenvoud en LAB voor experiment. Op zondag 11 november tonen wij een overzicht met onze projecten. Als service geven we iedereen die met vragen zit over zijn/haar interieur, exterieur, bouw of verbouw een gratis advies.

Harry Schumacher

Henk de Bont
illustrator, beeldend kunstenaar en singersongwriter. Te zien zijn illustraties, tekeningen en zeefdrukken. Zijn muziek staat op CD, die ter plekke kan worden beluisterd. De laatste tijd werkt Henk samen met beeldend kunstenaar en dichter Hans Wap. Ze treden op als duo met poëzie en muziek.