Rib

Installatie ‘Library of the Wind’, onderdeel van ‘Taming the Horror Vacui’ met Haseeb Ahmed, Foto: Rib

Beste vrienden, buren, collega’s en mede-burgers,

Graag nodigen wij u uit op ons terrein om met ons de heropening van Rib te vieren.Als onderdeel van South Explorer – een ‘wilde’ reis door alles wat cultureel en ‘gecultiveerd’ is onder de Maas – organiseert 4uurtje een muzikale zondag in Rib. Vanaf ons dakterras zullen we nonchalant de buurt doorspitten met de zachtste deuntjes, met de hand geplukt voor de occasionele ziel op een van de banken in de speeltuin.

Voor degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn in Oud Charlois, zullen onze hoorbare tegenhangers ook door de ether worden gegooid om door ‘Sphere Radio’ te worden uitgezonden. Live online van 16u tot 20u – hopelijk, zolang de buren het niet erg vinden.
https://www.sphere-radio.net/

Met Petter Dahlström Persson, Ash Kilmartin, Merve Kılıçer, Michael Lewis, Maziar Afrassiabi en Linus Bonduelle

!!!Houd er rekening mee dat een beperkt aantal bezoekers tijdens onze openingstijden in één keer Rib kan betreden. De beste locatie om van onze DJ’s te kunnen genieten is de speeltuin. Daar zijn voldoende bankjes aanwezig. We serveren thee en koffie, je kunt altijd een kop of twee komen halen.

Datum / tijd: 21 juni, 13: 00-20: 00 uur

https://www.ribrib.nl/
https://www.sphere-radio.net/
https://southexplorer.nl/en/

Van januari tot juli 2021 presenteert Rib ook ‘Taming the Horror Vacui’ – een programma van 1,5 jaar lang dat de praktijk van kunstenaar Haseeb Ahmed (US / BE) in het openbaar ontvouwt. Ahmed is al meer dan tien jaar bezig  het fenomeen wind vanuit verschillende invalshoeken te verkennen. Het traject bestaat uit een evoluerende installatie in Rib, een publicatie en een reeks workshops, lezingen en excursies. O.a 25 Juni een wandeling met de planoloog van Gemeente Rotterdam Emiel Arends. Voor meer informatie zie: https://www.facebook.com/events/2624570694315814/

Het programma verweeft Ahmeds praktijk met Rib en onze directe omgeving in Rotterdam(Zuid). Wind wordt behandeld als een materiële en conceptuele kracht, als model, instrument en raamwerk van architectonische, meteorologische, technologische, mythologische, kunsthistorische, sociaal-politieke, economische en recreatieve verbeelding. Dit programma brengt beoefenaars uit verschillende disciplines bijeen om deze aspecten uit te werken.

Met oa: Haseeb Ahmed, Michèle Matyn, Michiel Huijben, Paolo Patelli, Emiel Arends, Ralf Wetzel, Anja Isabel Schneider, Olivier Chazot, James Beckett, Leen Scholiers, Peutz Group, Barbara Baert, Piero Bisello, Modelvliegclub Europoort (MVE), Pieter Heremans , onder andere.

Tijdens South Explorer is Rib geopend op 19, 20 juni 13: 00-18: 00 en 21 juni 13: 00-20: 00
————————————————– ——-
Rib wordt ondersteund door Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, VSB Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie NL en Mondriaan Fonds Experimenteerregeling droegen bij aan het honorarium van de kunstenaar.

Rib
Katendrechtse Lagedijk 490B
3082 GJ, Rotterdam
http://www.ribrib.nl
info@ribrib.nl

Reguliere openingstijden:
Vr-za, 14-18 uur en op afspraak