Driessens & van den Baar Wandschappen

Driessens & van den Baar WANDSCHAPPEN

Frans Bekkerstraat 15

www.wandschappen.nl

Sat, Sun 11 .00 – 17.00 h.

CIJFERS EN MEER
Vanaf maart 2020 wordt het leven beheerst door cijfers, die bepalend zijn voor wat we wel en niet doen. Nu Covid 19 in de ziekenhuizen in een beheersbare fase lijkt te zijn gekomen gaan we ons afvragen hoe we ons leven opnieuw vormgeven. Zijn de beperkingen de aanleiding voor nieuwe ideeën en kunstwerken? Tijdens South Explorer tonen Nicole Driessens & Ivo van den Baar dit onderzoek in hun atelier.

Nicole Driessens en Ivo van den Baar werken in twee praktijken: autonome kunst en design. De beeldend kunstenaars zijn buitengewoon gevoelig voor hun omgeving en zij dragen actief bij aan het verbeteren hiervan. Ditzelfde gebeurt op lokaties waar zij werken realiseren. Hun Kunst lost geen problemen op, maar is wel in staat bewustzijn te genereren. In deze zin is hun drijfveer als kunstenaar een vorm van sociaal activisme

.

Angle

Het beeldicoon, de Viltplant, functioneert in de kunst- en de designwereld.
Het verschijnen van vensterbank planten in lege huizen duidt op de vestiging van mensen die na omzwervingen door Europa een verblijfsplaats hebben gevonden in Rotterdam Charlois.
Bergen grofvuil, met planten, zijn de laatste getuigen van gezinnen, die hals over kop zijn vertrokken, wegens afwijzing van een verblijfsvergunning.

 

Mineral Waste

Figures II

Alle werken vinden hun weg via galeries, beurzen en design platforms naar bedrijfscollecties, instellingen en particulieren. De symbiose tussen deze werelden is net zo vanzelfsprekend als de totstandkoming van de diverse werken.
Met het eigenzinnig gebruik van textiel heeft het kunstenaarsduo een unieke positie verworven. Het werk is monumentaal en heeft grote invloed op de ruimtes waarin het geplaatst wordt.